Elon Muskin Hyperlooppia kaavaillaan Slovakiaan

Slovakia on allekirjoittanut sopimukset Hyperloop Transportation Technologiesin kanssa eurooppalaiset hyperloop-järjestelmän mahdollisuuksian selvittämiseksi. Toiveissa olisi yhdistää Bratislava Wieniin ja Budapestiin huippunopealla yhteydellä ensimmäisenä maailmassa, jolloin matkat kaupunkien välillä taittuisivat muutamissa minuuteissa. Artikkelin mukaan Slovakiassa riittäisi hankkeeseen teknologista osaamista mutta liiketoimintaa idealla ei tehdä vielä pitkään aikaan. Hyperloopin rakentemisesta tehdyt kustannusarviot heittelevät kuudesta sataan miljoonaan dollariin jopa Californiassa, jossa hyperloop prototyypin kehitys on toistaiseksi pisimmällä.

FinEst Link verkkosivujen toimitus jää kiinnostuneena tarkkailemaan projektin etenemistä. Helsinki-Tallinn välin hyperloopista käydään keskusteluja mutta toistaiseksi meillä ei ole aiheesta uutisia kerrottavaksi. Juttu hyperloopista englanniksi