Helsingin ja Tallinnan liikennehankkeille myönnettiin EU-rahoitus

Viime keväänä EU:n Keskisen Itämeren ohjelmaan jätetyt hankkeet FinEst Link Project ja FinestSmartMobility ovat saaneet myönteiset rahoituspäätökset, yhteensä 3,1 miljoonaa euroa. Hankkeet ovat tärkeä osa FinEst Link -aloitteen toteuttamista. Käytännössä hankkeiden läpimeno mahdollistaa monia arkeahelpottavia, älykkäitä liikenneratkaisuja Helsingin ja Tallinnan satamiin, erityisesti raskaan liikenteen ohjaukseen. Lisäksi nyt myönnetyllä EU-rahoituksella voidaan tutkia Helsinki-Tallinna -tunnelin kannattavuutta, toteuttamismallia ja vaikutuksia koko pääkaupunkiseudulle ja Tallinnaan. Hankkeet myös tukevat mahdollisimman sujuvaa yhteyttä Suomen ja Viron välille Rail Baltica rautatieyhteyden valmistuessa Viroon vuonna 2025.

Hanketyö alkaa lomien jälkeen. Uutisoimme hankkeiden etenemisestä ja valmiista selvityksistä täällä mahdollisimman laajasti. Hankkeiden kotisivujen linkit lisätään projektisivulle, kunhan verkkosivut valmistuvat.
FinEt Link projectista ja tunneliselvityksistä lisätietoja antaa erityisesti johtava asiantuntija Olli Keinänen Uudenmaanliitosta, olli.keinanen@uudenmaanliitto.fi FinEstSmartMobilitystä ja älykkäästä liikenteestä puolestaan erityisasiantuntija Ulla Tapaninen Helsingin kaupungilta, ulla.tapaninen@hel.fi

Helsingin kaupungin yleinen, molemmat hankkeet kokoava, tiedote aiheesta täällä
Uudenmaanliiton tiedote tunneliselvitys -kärjellä täällä

Myös Taloussanomat ehti jo uutisoida aiheesta reittiopaskärjellä täällä