FinEst Smart Mobilityn minipilotti-kilpailutus

Etsimme ratkaisuja, teknologioita, business-malleja tai konsepteja, jotka ovat omiaan ratkaisemaan Helsingin Länsisataman ja Tallinnan Vanhan sataman liikenneongelmia.

Helsingin Länsisataman ja Tallinnan Vanhan sataman alueella lauttayhteyttä käyttävä raskasliikenne ja yksityisautoilijat kytkeytyvät osaksi kaupunkiliikennettä luoden useita ongelmia ja haittoja saasteista aina julkisen liikenteen palvelun laadun heikkenemiseen ja matka-aikojen pidentymiseen.

Ongelmaan puuttuminen edellyttää älykkäiden ratkaisujen löytämistä, ja näitä pyritään etsimään FinEst Smart Mobility -projektissa. Projekti rahoitetaan Interreg Central Baltic -ohjelmasta ja siinä tullaan tulevina vuosina toteuttamaan useita isompia pilotteja. Näiden pilottien onnistuneen suunnittelun tueksi on tänään julkaistu minipilotointi kilpailutus. Minipiloteilla on tarkoitus kokeilla uusien teknologioiden, innovaatioiden ja muiden ennakoimattomien ratkaisujen soveltuvuutta satamien liikennehaasteiden ratkaisemiseksi.

Kiinnostuitko? Lisätietoa haasteesta ja siihen osallistumisesta löydät haastesivulta: www.finestlink.fi/smartmobility