FinEst Smart Mobility

Rajat ylittävien liikkumishaasteiden ratkaiseminen kestävää älyliikennettä ja yhteistä liikennesuunnittelua hyödyntämällä

eu_flag_horizontal_small
cb_logo_small

Projektista

FinEst Smart Mobility: Helsingin ja Tallinnan välinen lauttayhteys on yksi maailman kiireisimpiä jopa yli 8 miljoonalla vuosittaisella matkustajalla. Helsingin Länsisataman ja Tallinnan Vanhan sataman välinen yhteys palvelee suurta osaa tästä joukosta. Nykyiselläänkin liikenne aiheuttaa huomattavia päästöjä, meluhaittoja ja muita haittoja molemmissa satamissa ja kaupungeissa.

FinEst Smart Mobility -projektin tavoitteena on puuttua tähän alati kasvavaan ongelmaan älykkäillä liikenneratkaisuilla. Projekti keskittyy entistä sujuvampiin eri liikennemuodot yhdistäviin liikkumisketjuihin sekä maiden sisäisessä että rajat ylittävässä liikennöinnissä suunnittelemalla ja kokeilemalla ICT-painotteisia ratkaisuja. Näiden avulla liikuttamis- ja liikkumisajat sekä ihmisillä että rahdilla vähenevät. Ihmisten ja tavaroiden sujuvampi liikkuminen vähentää niin hiilidioksidi- kuin melusaastetta satamissa ja kaupungeissa. Rajat ylittävällä perspektiivillä varmistetaan palveluiden aito käyttäjälähtöisyys ja parannetaan myös rajat ylittävää liikennesuunnittelua.

Tarkempaa tietoa yksittäisistä piloteistamme sekä niiden tuloksista löydät jo englanninkielisiltä sivuiltamme: http://www.finestlink.fi/en/finest-smart-mobility/

 

Projekti saa rahoituksen Interreg Central Baltic –ohjelmasta. Projektin kokonaisbudjetti on 1,8 miljoonaa euroa, centralbaltic.eu.

Projektipartnerit ovat: Helsingin kaupunki, Tallinnan kaupunki, ITL Digital Lab, Vantaan kaupunki, Forum Virium, Viron tiehallinto ja HSL. Helsingin Satama ja Tallinnan Satama ovat mukana tukemassa hanketta.

 

 

 

Saavutettavuusseloste