Finest Smart Mobility

Rajat ylittävien liikkumishaasteiden ratkaiseminen kestävää älyliikennettä ja yhteistä liikennesuunnittelua hyödyntämällä

eu_flag_horizontal_small
cb_logo_small

Projektista

Finestsmartmobility: Helsingin ja Tallinnan välinen lauttayhteys on yksi maailman kiireisimpiä jopa yli 8 miljoonalla vuosittaisella matkustajalla. Helsingin Länsisataman ja Tallinnan Vanhan sataman välinen yhteys palvelee suurta osaa tästä joukosta. Nykyiselläänkin liikenne aiheuttaa huomattavia päästöjä, meluhaittoja ja muita haittoja molemmissa satamissa ja kaupungeissa.

FinEstSmartMobility-projektin tavoitteena on puuttua tähän alati kasvavaan ongelmaan älykkäillä liikenneratkaisuilla. Projekti keskittyy entistä sujuvampiin eri liikennemuodot yhdistäviin liikkumisketjuihin sekä maiden sisäisessä että rajat ylittävässä liikennöinnissä suunnittelemalla ja kokeilemalla ICT-painotteisia ratkaisuja. Näiden avulla liikuttamis- ja liikkumisajat sekä ihmisillä että rahdilla vähenevät. Ihmisten ja tavaroiden sujuvampi liikkuminen vähentää niin hiilidioksidi- kuin melusaastetta satamissa ja kaupungeissa. Rajat ylittävällä perspektiivillä varmistetaan palveluiden aito käyttäjälähtöisyys ja parannetaan myös rajat ylittävää liikennesuunnittelua.

Tarkempaa tietoa yksittäisistä piloteistamme löydät englanninkielisiltä sivuiltamme: http://www.finestlink.fi/en/finest-smart-mobility/

 

Projekti saa rahoituksen Interreg Central Baltic –ohjelmasta. Projektin kokonaisbudjetti on 1,8 miljoonaa euroa (http://centralbaltic.eu/).

Projektipartnerit ovat: Helsingin kaupunki, Tallinnan kaupunki, ITL Digital Lab, Vantaan kaupunki, Forum virium, Viron tiehallinto ja Helsingin seudun liikenne.